METGES SENSE FRONTERES
Metges sense Fronteres (MSF) és una organització mèdica d’acció humanitària que aporta la seva ajuda a poblacions en situació precària i a víctimes de catàstrofes d’origen natural o humà i de conflictes armats, sense discriminació per motius de raça, sexe, religió, filosofia o política.
Per a MSF una part essencial de la seva tasca és acostar a la nostra societat, la realitat que presencien els seus equips sobre el terreny. Per això organitzen exposicions amb vocació pedagògica i informativa amb una doble finalitat: rescatar de l’oblit a les poblacions en situació precària i fer descobrir de manera original l’acció humanitària.
HUMANITARIS EN ACCIÓ
Aquesta exposició té com a objectiu mostrar l’actuació dels treballadors humanitaris davant una crisi i explicar el funcionament d’un camp de desplaçats.
L’exposició es divideix en dues àrees:
“Humanitaris en Acció” i la retrospectiva fotogràfica “Mirades encreuades sobre les situacions d’emergència”.
Mirades encreuades sobre les situacions d’emergència
Aquesta exposició és una retrospectiva fotogràfica inèdita, realitzada per prestigiosos reporters gràfics (Depardon, Vink, Steele-Perkins-Steele-Perkins, Zizola,…) de l’agència Mágnum Photos, recorda les crisis humanitàries en què MSF ha estat present en els seus 30 anys d’història (Cambotja, Líban, Somàlia, Afganistan, Kosovo, Rwanda, El Salvador…)
En un camp de desplaçats.
“Posa’t a la pell d’un voluntari de MSF. 15 minuts de la teva vida per comprendre la seva.”Humanitaris en Acció és una activitat impactant, que pretén que ningú en surti indiferent. Durant 15 minuts, el visitant pot endinsar-se en la vida d’un treballador humanitari fent la seva tasca i enfrontar-se a diferents situacions d’una emergència.
Instal·lat en un remolc, el recorregut comença en creuar una frontera. El visitant tindrà l’opció de prendre un rol i viure el primer dia de missió d’un metge, logista o infermer a través d’una banda sonora realitzada amb històries reals viscudes per voluntaris de MSF.
A partir d’aquest moment, el visitant només ha de deixar-se guiar per la història. Des de l’inici, l’escenografia (llums, material i objectes utilitzats en els nostres projectes…) es desenvolupa en cinc espais que capbussen el visitant en la realitat d’un camp de desplaçats.