HARMEN FRAANJE & PERICO SAMBEAT

Dissabte, 3 de desembre de 2016 a les 20.00 h.

Espai 36, Sant Llorenç des Cardassar.

Harmen Fraanje

harmen-fraanje

Segons l’aclamat lloc web AllAboutJazz “Harmen Fraanje està emergint com un dels joves pianistes europeus més impressionants de la dècada passada”.

El pianista i compositor Harmen Fraanje va néixer el 1976 a Roosendaal, Holanda. Com adolescent, va trobar molta inspiració amb el seu professor de piano Frank Jansen, el seu mestre d’art Frans Stohr i el guitarrista de blues Ralph de Jongh. Durant els seus estudis de Piano Jazz i improvised Music en els conservatoris de Tilburg i Utrecht (professors Willem Kühne i Bert van den Brink) Harmen va ser reconegut com un pianista versàtil per músics com el trompetista Eric Vloeimans i el saxofonista Fica Erker.

Va ser en aquest temps quan el baixista Hein van de Geyn li va oferir a Harmen la possibilitat de llançar un àlbum per a la seva discogràfica, Challenge Jazz. Harmen va enregistrar el seu primer àlbum “Sonatala” amb el guitarrista brasiler Nelson Veras, el bateria francès Matthieu Chazarenc i el baixista Hein van de Geyn. L’àlbum va ser presentat durant un concert al Festival de Jazz del Mar del Nord en 2004. En 2006 van gravar l’àlbum ‘Ronja’ amb el flautista francès Malik Mezzadri.

Harmen és un músic molt actiu i contínuament està involucrat amb projectes que dirigeix o co-lidera. A més actua regularment com a sideman i músic convidat. Durant més de 10 anys ha actuat en un trio amb els músics francesos Presa Gouband (pedres, bateria, percussió) i Brice Soniano (baix). Aquest grup va enregistrar dos discos per al segell francès Cristall Records. I al maig de 2015 el trio va llançar l’àlbum ‘Shades of Blue’ usant la seva pròpia segell, Astropπ. Durant alguns anys el trio ha trobant inspiració en la investigació de nombres i proporcions. El trio també va convidar a col·laborar a músics com Guilhem Verger, Malik Mezzadri, Michael Moore, Juan Parra i Fredrik Ljungkvist. Al trio amb Clemens van der Feen en el baix i Flin van Hemmen a la bateria. Han publicat l’àlbum ‘Avalonia’ per Challenge Records. El trio també va actuar en quartet amb el saxofonista nord-americà Tony Malaby.

Des de fa alguns anys Harmen i el guitarrista Anton Goudsmit co-dirigeixen un quartet amb el clarinet alemany Rudi Mahall i el baterista suís Samuel Rohrer. A més col·labora amb Martijn Vink (bateria) i el guitarrista Reinier Baas.Com acompanyant Harmen actua amb el quartet de Michael Moore. Aquest grup, amb Michael Vatcher (bateria) i Clemens van der Feen (baix) va enregistrar 3 CD, tots llançats pel segell de Michael Moore Ramboy Records. El 2014 el quartet va recórrer Estats Units, també visitant la ciutat natal de Moore Eureka. Així mateix, Harmen és membre de dos grups del baixista noruec Mats Eilertsen. Amb el trio d’aquest amb el baterista Thomas Strønen va enregistrar dos discos per al segell noruec Hubro. Mats també va començar una banda més gran, ‘Rubicon’, amb els saxofonistes Trygve Seim i Eirik Hegdal, Rob Waring a vibràfon, el guitarrista Thomas T Dahl i el bateria finlandès Olavi Louhivuori. Harmen és també acompanyant al quartet de Clemens van der Feen i convidat amb el trio de Pit Dahm.Harmen és professor a la facultat del Conservatori d’Amsterdam i és freqüentment convidat a fer classes magistrals i tallers en altres conservatoris.La música clàssica, el jazz i la música improvisada han tingut una gran influència en la música i les composicions de Harmen. Avui dia també li encanta escoltar música tradicional de qualsevol lloc. Els seus preferits actuals són enregistraments de música de Shona de Rhodèsia / Zimbabwe (Hakurotwi vaig mudar), música de Pygmy Mbenzele de la República Centreafricana i música d’acordió del país d’Masikoro a Madagascar. Harmen viu actualment a Amsterdam, Països Baixos.

Harmen a realitzat i / o enregistrat amb:

Mark Turner, Malik Mezzadri, Kenny Wheeler, Nelson Veras, Philip Catherine, Hein van de Geyn, Mats Eilertsen, Presa Gouband, Cristina Branco, Brice Soniano, Stéphane Galland, Tony Malaby, Rick Margitza, Reggie Washington, Ambrose Akinmusire, Theo Bleckmann, John Ruocco, Han Bennink, Anton Goudsmit, Ernst Reijseger, Bert Joris, Jimmy Haslip, Jesse van Ruller, Flin van Hemmen, Clemens van der Feen, Enrico Rava, John Engels, Nils Ostendorf, Toots Thielemans, Dré Pallemaerts, Michael Vatcher, Charlie Dee, Joachim Badenhorst, Thomas Morgan, Martijn Vink, Olivier Steidle, Nils Wogram, Fredrik Ljungkvist, Alan ‘Gunga’ Purves, Mola Sylla, Luciano Biondini, Dick Oats, Igor Roma, Trygve Seim, Eirik Hegdal, Concordu i Tenore De Orosei, de Werner Herzog, de Samuel Rohrer, de Rudi Mahall, de Louis Moholo, d’Eyvind Kang, de Ben van Gelder, de Bert Cools, de Reinier Baas, de Matīss Cudars, de Groove lele de Reunion Islands, de Jasper Stadhouders, de Onno Govaert, Ferenc Kovács, Kálmán Balogh, Per Oddvar Johansen, Trio Medieval.

Perico Sambeat

perico-bio-copyEl saxofonista alt Perico Sambeat és considerat com un dels grans músics de jazz espanyols. S’ha guanyat a pols un enorme prestigi per la seva extraordinària carrera professional, tant dins com fora d’Espanya. Amb més d’una vintena de discos com a líder i més d’un centenar com a acompanyant, destaquen els seus treballs amb grans figures com Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Tete Montoliu, Michael Brecker, Pat Metheny i un llarg etcètera.
Amb més de 20 anys de trajectòria professional, Perico Sambeat és el saxofonista espanyol de més projecció internacional. Amb una forta base clàssica, va iniciar els seus estudis de música moderna al Taller de Músics de Barcelona on va tenir mestres de la talla de Zé Eduardo. El 1991 es va traslladar a Nova York on va ingressar a la New School. Allà va tocar amb mestres com Lee Konitz, Jimmy Cobb o Joe Chambers.
La seva prolífica carrera professional l’han portat a participar en festivals i programacions de tot el món, i a gravar discos entre els quals destaquen Uptown Dance amb el Mike Mossman i David Kikoski; Cruce de Caminos amb Gerardo Núñez; Friendship amb Brad Meldhau, Kurt Rosenwinkel i Jeff Ballard, editat per ACT, Flamenc Big Band, amb Miguel Poveda i Javier Colina entre d’altres i editat per Universal-Verve, Dansa Guana, tercer disc del CMS Trio amb Javier Colina i Marc Miralta, Balades amb el seu quartet amb Borja Barrueta i Bernardo Sassetti i de nou Colina, Elàstic a quintet juntament amb Jeff Ballard, Eric Legnini, Andre Fernandes i Thomas Bramerie. Aquests tres últims discos editats per ContraBaix / Karonte.
Ha participat també en molts enregistraments, col·laborant amb artistes de la talla de Dave Douglas, George Colligan, Eddie Hendeerson, Bruce Barth, Wallace Roney …

PREMIS En la seva trajectòria ha rebut nombrosos premis i reconeixements nacionals i internacionals, d’entre els que cal destacar:

  • Mejor grupo de Jazz con A FREE K en el Festival de Jazz de San Sebastián 1984
  • Segundo premio en el concurso europeo de jóvenes Big Band con BIG BANG BARNA BAND, Berlín 1988
  • Primer premio en la Muestra Nacional de Jóvenes Intérpretes 1990
  • Premio especial de la crítica del gobierno balear en 1990
  • Premios “JAZZ ENTRE AMIGOS”:
  • MEJOR grupo A FREE K 1987
  • MEJOR grupo ICTUS 1988
  • MEJOR grupo JORDI VILA I ELS SEUS AMICS 1990
  • MEJOR solista 1990
  • Premio CARTELERA TURIA a la mejor contribución musical de 1991
  • Primer premio de composición para jóvenes compositores SGAE 1993, y tercer premio 1997
  • Mejor saxo alto español por votación popular en la revista Satchmo jazz 1996
  • Mejor saxofonista por votación popular de L’Associació de Músics de Catalunya los años 1994 y 2000
  • Mejor saxofonista por votación popular de la As. de Músicos de Jazz de Valencia (Promúsics) en 2001
  • Premio de jazz del mundo de la música valenciana 2002 (Radio-televisión Valenciana)
  • Tercer premio SGAE de composición de jazz latino, La Habana 2002
  • Premio “BirdAward” al artista que merece más amplio reconocimiento en el Festival North Sea 2003
  • Mejor grupo de jazz en Enderrock 2005, Perico Sambeat Sextet
  • Mejor disco del año Enderrock 2008, Flamenco Big band.
  • Premios AMMJ 2009:
  • GRUPO del año: CMS Trio
  • DISCO del año: “Flamenco Big Band”
  • COMPOSITOR del año: Perico Sambeat
  • JazzTerrasaman 2011